Whatsapp kena hacked.

azrulzack

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Nov 2021
10
35
Selangor
DragonCoin
6,902.00
Perlukan bantuan.
1. Tukar sim card with same number - done
2. Email to [email protected] "Lost;Stolen" - done
3. Reset selepas 7 hari ( dah cuba dekat 3 round ). - done

Masih gagal since 13 Oct 2021. Ada cara lain? Ada peluang untuk dapatkan kembali? Isu ini agak susah kerana "orang" tu dah set 2 step verification and email. Whatsapp acc ini hak milik kawan, memandangkan dia zero technology saya kena bantu dia mana yang mampu. Lagipun dia di JB saya di KL, agak susah disitu.

Please advise.
 
Last edited:

M4LiQU3

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
29 Sep 2021
1,002
5,724
Bawah Tanah
DragonCoin
9,654,295.00
Oyen The Arrogant Cat
Shiba Inu The Silly
Perlukan bantuan.
1. Tukar sim card with same number - done
2. Email to [email protected] "Lost;Stolen" - done
3. Reset selepas 7 hari ( dah cuba dekat 3 round ). - done

Masih gagal since 13 Oct 2021. Ada cara lain? Ada peluang untuk dapatkan kembali? Isu ini agak susah kerana "orang" tu dah set 2 step verification and email. Whatsapp acc ini hak milik kawan, memandangkan dia zero technology saya kena bantu dia mana yang mampu. Lagipun dia di JB saya di KL, agak susah disitu.

Please advise.
susah jugak sebab hacker dh set 2FA dekat account whatsapp kawan awak .. kalau nak detele account itu pun tak sialp saya akan di minta code 2FA... try cuba '' contact us'' and describe your problem ... dekat settings whtasapp scroll bawah sekali and tgk ada "contact us''
 

azrulzack

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Nov 2021
10
35
Selangor
DragonCoin
6,902.00
susah jugak sebab hacker dh set 2FA dekat account whatsapp kawan awak .. kalau nak detele account itu pun tak sialp saya akan di minta code 2FA... try cuba '' contact us'' and describe your problem ... dekat settings whtasapp scroll bawah sekali and tgk ada "contact us''
Respond dari apps contact us atau support sama je. Reset after 7 days tu je arahan dia. Ermmmmm
 

M4LiQU3

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
29 Sep 2021
1,002
5,724
Bawah Tanah
DragonCoin
9,654,295.00
Oyen The Arrogant Cat
Shiba Inu The Silly
Respond dari apps contact us atau support sama je. Reset after 7 days tu je arahan dia. Ermmmmm
saya pun tak sure sebab dia dah setup 2FA .. tunggu yg lain..nanti saya try explore pasal hijacked whatsapp
atau pun saya cadangkan better unactivate je number phone itu dan tukar number phone itu ..maaf kalau salah
 

Syedhafiz1234

Community Leader
DFM Bawang Leader
LV
0
 
14 Nov 2021
492
2,591
ManCave
DragonCoin
2,812.00
Ulat Gonggok Gergasi
Black Dragon
Eagle
Perlukan bantuan.
1. Tukar sim card with same number - done
2. Email to [email protected] "Lost;Stolen" - done
3. Reset selepas 7 hari ( dah cuba dekat 3 round ). - done

Masih gagal since 13 Oct 2021. Ada cara lain? Ada peluang untuk dapatkan kembali? Isu ini agak susah kerana "orang" tu dah set 2 step verification and email. Whatsapp acc ini hak milik kawan, memandangkan dia zero technology saya kena bantu dia mana yang mampu. Lagipun dia di JB saya di KL, agak susah disitu.

Please advise.
tq for sharing ilmue yang bermanfaat'
 

Tailmon

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
21 Oct 2021
31
109
DragonCoin
4,166.00
memandangkan dia zero technology saya kena bantu dia mana yang mampu.
awak pun dah cuba semampu yang awak boleh, kami pun dah cuba semampu yang kami boleh, tapi takdir dah menentukan dan dah tertulis nombor tu perlu ditukar jugak one day. Awk kena ingat, tak semua benda kekal dengan kita, termasuk la nombor telefon.
 

und3rw0rld

DFM Hackers
DFM Hackers
LV
0
 
8 Jun 2021
663
4,126
Alam bawah siber
DragonCoin
2,154,446.00
Lamborghini Sian
Eagle
Frost Dragon
Ducati Panigale V4 R
awak pun dah cuba semampu yang awak boleh, kami pun dah cuba semampu yang kami boleh, tapi takdir dah menentukan dan dah tertulis nombor tu perlu ditukar jugak one day. Awk kena ingat, tak semua benda kekal dengan kita, termasuk la nombor telefon.
Sayu mendengarnya ~
Nak hire org yg boleh hack tu byk cuma genuine ke tak tu je masalah. Semua dari obersea huhuhu. Di sini takde yg mampu bantu ke?
Sistem Whatsapp bukanlah satu sistem yang mudah digodam begitu saja. Jadi lebih baik move on saja. Kalau awak hire mana2 hacker pun, kebarangkalian kena scam tu tinggi.
 

azrulzack

DFM Member
DFM Member
LV
0
 
5 Nov 2021
10
35
Selangor
DragonCoin
6,902.00
Update

Alhamdulillah, acc whatsapp telah berjaya diambil alih.
Ceritanya, cuba reset pada Ahad 210pm. Cuba punya cuba tak berjaya. Semalam kawan saya check dllm notitication tertulis 1 hari lagi so hari ni dia cuba dan berjaya. Kami pun tak pasti "how it works". Dalam FAQ sentiasa cakap 7 hari tapi tu la.

Buat kawan2 tolong set password dalam "Two step verification" sebelum apa2 terjadi.
 

mattajb

HQ Member
DFM Administrator
LV
0
 
4 Jun 2021
3,822
22,405
your lucid dream
DragonCoin
7,413,539.00
Tart Nenas
Sarang Naga
Frost Dragon
Fire Red Dragon
Ancient Dragon
Black Dragon
Update

Alhamdulillah, acc whatsapp telah berjaya diambil alih.
Ceritanya, cuba reset pada Ahad 210pm. Cuba punya cuba tak berjaya. Semalam kawan saya check dllm notitication tertulis 1 hari lagi so hari ni dia cuba dan berjaya. Kami pun tak pasti "how it works". Dalam FAQ sentiasa cakap 7 hari tapi tu la.

Buat kawan2 tolong set password dalam "Two step verification" sebelum apa2 terjadi.
Baik. Good feedback. Jika ada sebarang panduan boleh bantu rakan-rakan lain yang turut ada masalah sama. Saya tandakan thread ini as solved.